2009. március 13., péntek

Nemzetközi kapcsolat

Kasza Imrével Kecskeméten ültünk le, beszélgetni.a gyermek alkotások múzeumáról .Ez volt az első személyes találkozás. Szappanos Istvánnal, és Lakó Péterrel vártuk mit is hoz majd a beszélgetés. Előtte ennyit ttudtunk az Internetről, Kasza Imréről:
KASZA Imre
festő, grafikus, művészeti író
(Lövéte [Lueta, RO], 1952. szeptember 10.–)

1970-76: kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola. 1976-89 között a nagyszebeni Brukenthal Múzeumban dolgozott. 1978 után a gyermekek vizuális érzékét fejlesztő kísérleti-alkotási kabinet vezetője. Illusztrációkat is készít. Írásai a Tribuna Sibiului és a Brukenthal Múzeum katalógusaiban jelentek meg. Kivándorolt Svédországba. Technikailag változatos (olaj, pasztell, akvarell, szobor, üvegfestmény, combine painting, assemblage) műveit expresszív színhatások, keresetlenség jellemzik. ( www.artportal.hu)

Tudtuk az előzetes levelezésből,.hogy a gyermek alkotások múzeuma az ő szívügye is.(http://www.muveszetek.hu/gyermekrajz/ ). Szinte pillanatok alatt létrejött az összhang köztünk. Örömünkre, Imre felajánlotta, hogy a nemzetközi kapcsolatok építését kézbe veszi és tapasztalatival segítségünkre lesz egyéb téren is.
Viszlát Imre !

Nincsenek megjegyzések: