2008. november 27., csütörtök

Hírlevél egyesületi életünk


Kedves………



Tárgy: novemberi hír levél


Az egyesületi élet eseményeit interneten naprakészen lehet követni.
Indult egy blog, http://www.psrnapok.blogspot.com, ez talán segít áthidalni a nagy távolságból adódó információ hiányt. Akkor is hasznos, ha csak időnként jut valaki internetes böngészés lehetőségéhez. Jó lenne, ha minél gyakrabban olvasgatnátok és megjegyzéseket is írnátok hozzá.
Ez az év a pályázatok éve volt. Olyan programokba fogtunk, amelyekhez találtunk pályázati pénzeket. Két helyen pályáztunk sikerrel. A Nemzeti Civil Alaptól 100.000 Ft-ot kapunk működésünk költségére. A másik jelentős támogatónk Kecskemét város önkormányzata, ahová négyféle pályázatból háromra kaptunk támogatást: nyári gyerek tábor, nemzetközi gyermekrajz pályázat, művészet pedagógiai tevékenység a megyei kórház gyermek osztályán.
Júliusban egy hónapig működött jurta táborunk a tavalyi helyen. Csodálatos élmény volt, néhány fotó az interneten a http://www.jurta2008.cjb.hu galériában található.
Szeptemberben volt a „Cifra palota, zöld az ablaka“ nemzetközi gyermekrajz pályázat eredmény hirdetése. Ezt jurta játszóházzal és rajz kiállítással ünnepeltük: fotók a http://www.cifra.cjb.hu helyen láthatóak. Öt országból több mint 1100 rajz érkezett. Az iskolák, gyerekek visszajelzése sok örömről és élményről érkezett. Bottyán Kati kifestőjének lapjaiból, az általunk tervezett és kiadott képeslapokból és apróbb adományokból mindenki kap ajándékot. Ezeket postázzuk folyamatosan. A fő díjat Földi Péter (Kossuth-díjas) és Szappanos István festőművészek adományozták, és a Magyarok Világszövetségének pásztói csoportja különdíjat ajánlott fel.
Október óta járunk a megyei Kórház Gyermek osztályára a gyerekekhez. A lábadozó gyerekeknek játszószoba van kialakítva és hetente 2-3-szor délután elmegyünk hozzájuk rajzolni, zenélni, bábozni, amihez kedvük van. A pályázaton nyert pénzből hangszert, kézműves kellékeket tudunk venni. Örülünk, hogy a számítógépes játékoktól sikerül a gyerekeket elterelni.
November hónapban két dolog van folyamatban, 2009. évi asztali naptár készül gyermekrajzainkból. Ezekből a nyomda számunkra is biztosít ingyen példányokat. Másrészt önálló ifjúság művészeti portált kapunk ajándékba a HIPERKOM Kft.- től, ők programozták a szolgáltatásokat. Ezekkel megoldható bárki, pl. gyerekek, iskolák számára, hogy feltölthessenek a portálra önálló albumba rajzot, fotót, videót, stb. A mi szerepünk, hogy olyan információkat ajánlunk és teszünk föl, ami közvetíti és így széles körben ismerteti pedagógiai szemléletünket. A portál működtetésébe, nyílván bármelyikőtök bekapcsolódhatna. Ebben a távolság nem jelenthet gondot.

Mint látjátok az egyesület sok gyermekkel, intézményekkel került kapcsolatba ebben az évben, eközben támogatókat találtunk, hasonló gondolkodású szülőkkel, pedagógusokkal ismerkedtünk meg. Elsősorban ezért is törekedtünk a pályázatok és a programok megvalósítására. A mérce a gyerekek elégedettsége és remélhetően ez a fotókon jól látszik.
Mai hírlevelünkbe ennyi fért. Remélhetően nem marad puszta álom, hogy sikerül decemberben segítségetekkel egy időpontot és helyet találni ahhoz, hogy akár közgyűlésnek is nevezhető ürüggyel találkozhassunk személyesen. Hálás lennék, ha valaki felvállalná esetleg Pesten, hogy vendégeskedhetünk nála egy délután erejéig.

Kecskemét, 2008.november 27.

Szívből, sok szeretettel ölellek benneteket:

Szabóné Kövesdi Mária
Elnök

Nincsenek megjegyzések: